HTML

Elgurult a gyógyszered

A három szakember nem hagy szárazon egyetlen egészségügyi témát sem, ami foglalkoztatja a nagyérdeműt.... Van medicina az egészségügy javulására? Háttér, Vélemény, Reakció Nem vényköteles!

Friss topikok

  • hari01: sajnos tényleg szörnyűek a kórházak, nem t'om mikor lesz jobb a helyzet... (2009.11.18. 10:41) Tragikus állapotok

Linkblog

Járvány!?

2009.11.18. 10:42 GNGY

Ukrajnában terjed a tüdőgyulladásos pestis és a sertésinfluenza vírusa
*

*Erősítsék meg a hírt, vagy cáfolják! Írjanak véleményt!*

Megbízható helyi információs forrásból  a mai napon  megerősítették: tüdőgyulladásos pestis terjed Ukrajnában. Eközben az országos  főorvos az egészségügyi intézményeknek kiküldött   tájékoztatásában – hogy ne keltsen pánikot, és hogy megcáfolja az információkat a pestisről –  csak a sertésinfluenzáról beszélt.
Az egészségügyi létesítményekben kötelezőek a nyolc rétegű védelmet adó maszkok és védőruházatok. a pestis elleni védelemhez.Egyre több intézményben kórházlátogatási tilalmat rendelnek el. A helyszínről érkező informális tájékoztatások szerint Ukrajnában a mai napig párhuzamosan terjed a tüdőgyulladásos pestis és a sertésinfluenza. A pestis halálos áldozatainak száma  több mint 60 ember, míg az új  influenzában kimutathatóan 14-en haltak meg.
A tüdőgyulladásos pestis különösen veszélyes fertőzés. Ez az egyik legagresszívabb, a lépfene mellett, amely veszélyezteti az emberi életet. A betegség hirtelen lázas állapottal kezdődik., a.  hidegrázást láz követi, valamint erős fejfájás, szédülés, súlyos gyengeség, álmatlanság, hányinger, hányás, fájdalom az izmokban, a testhőfok gyorsan emelkedik 40 C fokra. A tünetek közé tartozik a mámor, gyakori a tudatzavar és a pszichomotoros nyugtalanság, a téveszmék, a hallucinációk.Tipikus tünet az arc és a kötőhártya kipirulása, az elmosódott beszéd (a betegek részegre hasonlítanak).A beteg arcvonásai élesek, arca puffadt, sötét karikák vannak a szeme alatt, szenvedő arckifejezéssel, tele félelemmel.A bőr száraz és forró tapintású; lehetséges a kiütés, kiterjedt vérzés, sötét foltok.Gyorsan kifejlődő tünetei a keringési rendszer károsodása, kiterjedve a szívre: gyenge szívhangok, növekvő tachycardia (gyorsult szívverés), csökkenő vérnyomás, ritmuszavar, légszomj, cianózis (kékes bőr).
Jellemző nyelvtípus: megvastagodott, repedezett, vastag fehér filmszerű réteggel borított. A szájnyálkahártya száraz. A mandulák gyakran megnagyobbodottak, sebesek, a lágy szájpadlás vérezhet. Súlyos esetekben őrölt kávé színű hányás, nyálkával és vérrel kevert gyakori híg széklet. A vizeletben vér és a fehérje keveredése lehetséges.
A pestis két fő klinikai formája a bubópestis, és a tüdőgyulladásos pestis. A tüdőpestis formában (primer) kis tüdő elváltozások, vérzéses gyulladásos elhalás jelenik meg. Tünet a szúró mellkasi fájdalom, szívdobogás, tachycardia (gyorsult szívverés), dyspnoe (légszomj, fulladásérzet), delírium, a félelem a mély levegővételtől. A köhögés egy korai tünet, bő viszkózus átlátszó, üvegszerű nyálkával, amely azután habos lesz, folyékony, rozsdaszínű. Növekszik a mellkasi fájdalom, a légzés gyorsan csökken. Jellemző tünetek a részegséghez hasonló állapot, a gyors romlás, a fertőző toxikus sokk kifejlődése. Előre jelezni nehéz; a halál általában 3-5 napon belül bekövetkezik.
Az ukránoknak ajánlott az üzletekben csak lezárt termékeket vásárolni. Ha a termék nyitott (mint pl. kenyér, zöldség), akkor öntsünk forrásban lévő vízbe vagy tegyük be a fagyasztóba egy ideig. Az ukránok abban reménykednek,  hogy hamarosan hidegebb lesz az idő, ugyanaisA mínusz 10 fok alatti hőmérsékleten a vírusok nem élnek sokáig.
Miből következtethető, hogy az ukrajnai hivatalos hírzárlat valóban a pánik megelőzésére szolgál és  baj jóval nagyobb, mint ami a hivatalos hírekben szerepek?  1. Az ukrajnai halálozási arány – pár nap alatt 60 fölött – nem a H1N1-re jellemző.
2. Minek kell az ukránoknak antibiotikum – vírusra?! A vírus után persze következhet a baktériumos tüdőgyulladás, a védtelenné tett sejtekre, felülfertőzésként.
3. Azt pedig nem lenne szabad tagadni,  hogy az elhunytakról  halálát mi is okozta.. Az új influenza és a tüdőpestit tünetei közötti különbség elég jól diagnosztizálható.
A pestis Magyarországon a ÁNTSZ-nek jelentendő betegség. Nemzetközi szinten a WHO regisztrálja és koordinálja a fertőző megbetegedések kezelését – így a pestisét is.
Főbb formái a bubópestis (mirigypestis), a szeptikémiás pestis és a tüdőpestis.
A baktérium a szervezet antigénprezentáló sejtjeiben szaporodik, és pusztítja azokat, így téve tönkre az immunrendszert.
A tüdőpestist a cseppfertőzés útján a szervezetbe jutó baktérium okozza, tehát emberről emberre terjed.
A pestisgyanús emberen az orvos azonnal elkezdi a kezelést. Tüdőpestis és a szeptikémiás forma esetén egy napon belül el kell kezdeni a kezelést. Az azonnali kezelés a halálozás esélyeit 5% alá csökkenti. A kezelésekhez számos antibiotikum (leggyakrabban sztreptomicin, klóramfenikol, tetraciklin) áll rendelkezésre. A tüdőpestiseseket el kell különíteni, a velük kapcsolatba került személyeket ki kell vizsgálni.
A tüdőpestis inkább a téli, hidegebb időszakban jellemző, az influenzához hasonlóan cseppfertőzéssel (tüsszentés) terjed emberről emberre. A fertőzött jó ha megérte a három napot. A tüdőt támadja meg, véres, köpetet, nagyon magas lázat okozva végül az idegrendszert támadva fulladás következik be. A halálozási ráta 100%-os volt.

 

*Kelet-Európában a csernobili “baleset” óta  óvatosabbak az emberek a keletről, különösen a  volt szovjet utód államokból érkező  hírekkel szemben. Az akkori inkorrekt tájékoztatás és  az információk elhallgatása nagy tragédiát és sokkot okozott Magyarországon is. Ezért is kell erről beszélnünk hogy  mindenki  tisztábban láthasson:  mi is az igazság? Várjuk olvasóink véleményét a határon túli területekről, Ukrajnából is. Mit tapasztalnak, és milyen segítséget várnak?  Írjanak mielőbb!   *

Szólj hozzá!

Címkék: kórház tragédia járvány gnemeth

A bejegyzés trackback címe:

https://elgurultagyogyszerd.blog.hu/api/trackback/id/tr361533844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása